Emektar MacBook Pro’mdaki pil problemleri nedeniyle çalışmaya devam edebilmek için acilen bir bilgisayara ihtiyacım oldu. Geliştirme ortamım MacOS üzerinde olduğu için, olabilecek en ucuz çözüme yöneldim ve giriş seviyesi M1 Mac Mini satın aldım. M1 ya da diğer adıyla Apple Silicon çipi ve bu cihazın performansı ile ilgili görüşlerimi başka bir zaman yazarım. Şimdi size denk geldiğim ve çözümünü araştırmadığım için uzun süre çözümsüz kaldığım yazıcı kuyruğu problemini nasıl çözebileğinizi anlatacağım.
Okumaya devam et Yazıcı kuyruğu M1 Mac cihazınızda açılmıyorsaKategori: Yazılım
Yeni yazılımlar, güncellemeler, yazılım incelemeleri
WP-CLI 1.2.0 yayımlandı! Peki ama WP-CLI ne?
Aranızda “İyi, güzel de, WP-CLI nedir ki?” diyenler olabilir. Dolayısıyla 1.2.0 sürümündeki yeniliklerden bahsetmeden önce genel olarak WP-CLI’nin ne olduğundan biraz bahsetmek yerinde olacak. 2011 yılından beri geliştirilmekte olan proje 2016 yılının sonunda (gerçekten sonunda, Matt’in duyurusu 29 Aralık 2016 tarihli) WordPress.org çatısı altına taşındı. Finans problemleri de çözülünce, geliştirmeler iyice hızlandı.
Okumaya devam et WP-CLI 1.2.0 yayımlandı! Peki ama WP-CLI ne?
noopener ve noreferrer nedir? SEO’yu etkiler mi?
Son çalıştığım projede, .NET altyapısına sahip bir web sitesinin mevcut tasarımını WordPress teması haline getirdik. Sonrasında da eski sitedeki içeriği yeni siteye aktarmak için bir çalışma yaptım. Her şey yolunda gidiyordu, ta ki bazı içerikleri el ile düzeltmem gerekene kadar. Bağlantılarda bir anda ortaya çıkan gizemli rel="noopener noreferrer"
kodu da neyin nesiydi?
Okumaya devam et noopener ve noreferrer nedir? SEO’yu etkiler mi?
Markdown: Yalın metin ile biçimleme
Bir önceki yazımda yeni hedefimden bahsetmiştim. Bunu da Markdown destekli Ulysses yazılımını kullanarak gerçekleştirmeye çalışıyorum. Önceki yazıda da bol bol Markdown’dan bahsetmiştim. Peki ama nedir bu Markdown?
PHP söz dizimi kontrolü
Dün yayında olan bir PHP projesinde çeşitli değişiklikler yapmak durumunda kaldım. Test etme şansım olmadığından dosyanın bir kopyasını sunucuya atarak sunucu üzerinde test etmeye çalıştım. Gönderdiğim dosyayı çalıştırmayı denediğimde bomboş bir ekranla karşılaştım. Güvenlik nedeniyle sunucu, hata mesajlarını ekrana basmayacak şekilde ayarlanmıştı. Hata kayıtları da benim yetkim olmayan bir yerde duruyordu. Bir şekilde hatanın nerede olduğunu bulmam gerekiyordu. Çok fazla değişiklik yaptığım için eski dosya ve yeni dosya arasında bir karşılaştırma yapmak uzun sürecekti. Bir kaç kontrol yapmaya karar verdim.
İlk olarak söz dizimi kontrolü yaparak dosyanın PHP tarafından işlenebildiğinden emin olmak istedim. Bunun için PHP’yi komut satırından “-l” parametresi ile çalıştırıp ikinci parametre olarak dosyanın ismini verebilirsiniz. Eğer PHP klasörünüz PATH değişkeninde tanımlandıysa dosyanızın olduğu klasörde komut satırı açarak php -l dosyaismi.php
şeklinde söz dizimi kontrolü gerçekleştirebilirsiniz. PATH değişkeninde tanımlı değilse php.exe’nin tam yolunu girmeniz gerekebilir (Örneğin: c:\php\php.exe -l dosyaismi.php
)
Bu komut PHP dosyanızı kontrol edecek, bir hata bulamazsa sonlanacak ya da bulduğu ilk hatada hatanın olduğu satır numarasını ekrana basarak sonlanacaktır. İlgili hatayı düzelttikten sonra komutu tekrar çalıştırarak, dosyayı tekrar kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde hiç söz dizimi hatası kalmayana kadar kodu tekrar tekrar çalıştırarak dosyanızı hatalardan arındırabilirsiniz.
Bu şekilde problemimi giderip dosyayı sunucuya tekrar yükledim. Problemim giderilmişti.